Kennelinfo Jämthundar Finsk spets Planerade kullar Tidigare kullar Bildgalleri Länkar Startsida
 

 
 

 
Kennelinfo
 


Ramsjöskogens Kennel är en ny Jämthunds-uppfödning som startades 2004. Vi finns i nordligaste delen av  Hälsingland i en by som
heter Ramsjö, därav kennelnamnet.

Målet med vår uppfödning är att försöka få fram friska och stabila hundar med den "rätta" jakten och med "rätt" jakt menar vi kloka ståndhundar som får älgen att stå i upptaget och skäller stånd så länge det behövs men som har vett att komma tillbaka efter en skenälg och inte hakar på i timtal utan resultat och som man får hämta med hjälp av bil och pejl.
 

Någonting som vi alltid försöker att utgå ifrån är att båda föräldradjuren skall vara friska och jaktprovsmeriterade, inte nödvändigtvis champion men helst ett första pris på jaktprov. Vi är inte ute efter att sälja en massa valpar och försöka tjäna pengar utan vi ser hellre till att försöka få fram kvalité och inte kvantitet samt trygga vårt egna framtida hundbehov.

Vi parar enbart när vi riktigt "tror" på kombinationen och då i första hand det jaktliga. Inte att förbise den exteriöra biten men som vi brukar säga "hellre en mindre fin hund som jagar än en fin som inte jagar". Naturligtvis försöker vi att få fram en kombination av både det jaktliga och det exteriöra men det får aldrig bli på bekostnad av det jaktliga.

Som sagt det är vår målsättning och vision med vår uppfödning sen får framtiden utvisa om hur vi lyckades (och om vi överhuvudtaget lyckades).....

Lars och Pär Persson
/ Ramsjöskogens Kennel